top of page

RÓLUNK

vajk_wug.jpg

Szentváry-Lukács Vajk vagyok. Több mint nyolc éve parkourozok és hat éve tartok rendszeresen edzéseket és edzőtáborokat. A Testnevelési Egyetemen 2019 nyarán szereztem a diplomámat testnevelőtanár-edző képzésben. Itt ismerkedtem meg barátommal és kollegámmal Máté Áronnal, akivel négy éve megállás nélkül dolgozunk a magyar parkour népszerűsítésén és színvonalának fellendítésén.

66.png

Máté Áron vagyok. Több mint 10 év parkour sportolói tapasztalatom van, emelett már 5 éve tartok rendszeresen edzéseket, 8 évesektől kezdve egészen felnőtt korig. Ez a sport, nemcsak a mindennapi életem szerves részét képezi, hanem a szakmám és hivatásom is egyben. 2019-ben elvégeztem az A.D.A.P.T nemzetközi parkour edzői képzést Hollandiában. Diplomámat a Testnevelési Egyetemen edzői szakon szereztem 2020 januárjában.

received_684621122006854 (1).jpeg

Évek óta igyekszünk formálni és vezetni a magyar parkour-os közösséget és éppen ezért 2018 nyarán megalapítottuk a Magyar Parkour Sportegyesületet, amelynek célja a parkour biztonságos és szakszerű oktatása minden korosztály számára. Mivel fontos számunkra, hogy a fiatalabb generációk a lehető legmagasabb szintre fejlődhessenek a lehető legkisebb kockázattal, 2020 februárjában megnyitottuk Magyarország első parkourtermét. Ez a terem kiváló lehetőséget nyújt azok számára, akik biztonságos és ellenőrzött körülmények között, tapasztalt edzőktől szeretnék megtanulni parkourozni. Termünk kialakításánál az egyik legfontosabb szempontnak azt tartottuk és tartjuk a mai napig, hogy a hazai parkourosok számára legyen egy hely, ahol fel tudnak készülni a nemzetközi versenyekre és így legyen egy újabb olyan sportág, ahol a magyarok kiemelkedő eredményekkel tudják képviseltetni magukat a világversenyeken.

Referenciáink: Az országban rengeteg helyen vagyunk jelen fellépéseinkkel, előadásainkkal. Megfordultunk több neves sportrendezvényen mint például a FINA pénzdíjas úszógálán, ahol egy nagysikerű előadásunkkal gazdagíthattunk a rendezvényt, vagy 2019-ben a Word Urban Games-en, ahol egyesületünk négy tagja is versenyzett (Máté Áron, Sz.-Lukács Vajk, Balogh Dominik és Pataki Zoltán). A WUG-on nemcsak mint versenyzők, hanem mint szervezők is jelen voltunk és reméljük, hogy sokak számára sikerült ezt egy felejthetetlen élménnyé varázsoljuk. Ezen kívül több kisebb hazai parkourversenyt, JAM-et és találkozót is szerveztünk, amelyek nagyon jó hangulatban teltek köszönhetően az összetartó és vidám közösségnek. Részt vettünk több nemzetközi parkour eseményen, ahol rengeteg tapasztalattal gazdagodtunk nemcsak mint parkourosok hanem mint edzők is.

Támogatóink

bottom of page