top of page

Speed verseny


 

2022 11. 12.

A verseny rövid leírása

A Speedrun versenyen a versenyzőnek a feladata nagyon egyszerű. A lehető leghamarbab kell teljesítenie a pályát, a pálya lehagyása nélkül és az ellenőrzőpontok érintésével.

A versenyen 3 bíró  méri az időt. A három kapott idő közül a középső fogja adni a futam végleges idejét.

Program

Szombat
9.30 terem nyitás
10.30-11.30 VERSENY lvl kezdő

12.00 Eredmény hírdetés 
13.30-14.30 VERSENY lvl haladó
15.00 eredményhírdetés
15.30-19.30 szabadedzés Jam

19.30 Teremzárás

Vasárnap
9.30 terem nyitás
11.00-12.30 parkour flow workshop
12.30-13.00 Ebédszünet
13.00-15.00 Szabadedzés és készülés a versenyre
15.00-16.00 Profik versenye
16.30 eredmény hirdetés, csapatfotó
19.00 terem zárás

A verseny részletes leírása

Zsűritagok a kezdő és haladó versenyeken

Bíró 1: Német Gyuri

Bíró 2: Nánai Dávid

Bíró 3: Balogh Dominik

Zsűritagok a profi versenyeken​

Bíró 1: ?

Bíró 2: ?

Bíró 3: ?

Döntőbírók* és szervezők: Máté Áron & Szentvárt-Lukács Vajk

*Dönötőbíró a többi bíró közt felmerülő nézeteltérés esetén segít a döntéshozatalban

A zsűrik és a szervezők

Árak

1 napos belépő:                4500 Ft

2 napos belépő:                7000 Ft

Néző jegy:                           500 Ft

Teremben alvás:               1000 Ft

A Sppedrun versenyfajta szabályügyileg a legegyszerűbben pontozható és a legegyértelműbb versenykategória. A versenyzőnek nincs más dolga minthogy a lehető leggyorsabban teljesítse a kijelölt pályát. A HOP Speedrun verseny minden esetben “Fluor is lava” alapon működik tehát a versenypálya alatt lévő talaj érintése bármilyen testrésszel a futam érvénytelenítését vonat maga után. Minden versenyzőnek maximálisan 2 próbálkozása van a pálya leggyorsabb leküzdésére de amennyiben él a második futam nyújtotta lehetőséggel úgy elveszti az első futam idejét, függetlenül attól, hogy jobb vagy rosszabb időt futott a második futamban. A bírok feladata az időmérésen kívül, annak felügyelete, hogy a versenyzők ne hagyják el a kijelölt pálya területét illetve, hogy a meghatározott összes ellenőrzőpontot érintsék. Érvénytelennek számít a futam amennyiben a versenyző elhagyja a pályát vagy amennyiben elmulasztja bármelyik chekpont érintését. Ezenkívül kizárásra kerül a teljes versenyből az a versenyző, aki a másik versenyző futamát bármilyen formában megzavarja, különös tekintettel a verseny ideje alatt történő pályaterület bármely pontjának elfoglalására vagy a pálya bármely akadályának megrongálására. 
A speed verseny abban különbözik a speedrun versenytől, hogy fluor is láva.
Korosztályok, kategóriák (lvl)bármely verseny első 3 helyezettje lehetőséget kap még ugyan azon a hétvégén, hogy megmérettesse tudását az egyel magasabb lvl versenyzőivel. A verseny első 2 helyezettje automatikusan lvl-t lép és a legközelebbi Freestyle versenyen már nem versenyezhet az előzőekben megnyert verseny korosztályával.

lvl kezdő: Kezdő versenyzőnek számít az a fiatal parkouros, aki az alap mozdulatok (vaultok, preccek, roll, stride) nem mindegyikét tudja végrehajtani vagy még nem képes azok összekötésére. Ezenkívül a speedrun versenykategóriában kezdőnek számít az a versenyző, aki helyből a saját lápfejével mérve maximum 7 lábfejet képes ugrani, és futásból még nem képes a 10 lefej felett procc biztonságos landolására.

lvl haladó: Speedrun kategóriában haladónak számít minden olyan sportoló, aki az alap parkour mozdulatokat (vaultok, preccek, roll, stride) végre tudja hajtani és képes legalább kismértékben azok kötésére, Ezenkívül a saját lábfejével szintből szintbe 7 lábfej felett de 10 lefej alatti helyből ugrás végrehajtására képes, valamint a biztonságos landolással végrehajtott futós ugrásainak mérete nem haladja meg a saját lábfejjel mért 14 lábat.

lvl profi: Profi versenyzőnek számít mindenki, aki az alap parkour mozdulatokat gond nélkül alkalmazza bármilyen ésszerű szituációban. Helyből szintből szintbe a saját lobfejjel mért 10 lábfejes ugrása gond nélkül végrehajtja valamint 14 lábfej feletti érkezéseket biztonsággal tud landolni
HOP_LOGO_fehér_.png
bottom of page